Skip to content

De schoolleider stuurt naar zijn bestemming

Aanmelden voor deze studiedag?

Neem contact op via:

info@schoolleideralspiloot.nl

Downloads

De schoolleider stuurt naar zijn bestemming

Leer resultaatgericht leidinggeven op basis van data. Tijdens deze studiedag nemen we de cockpit als uitgangspunt. Onderwerpen die we bespreken, zijn:

  • Hoe moet u de cockpit inrichten?
  • Op welke klokjes moet u sturen? Waarom?
  • Hoe doet u dat?
  • Wanneer en hoe grijpt u in?
De kracht van de cockpit

De piloot gebruikt zijn cockpit om de voortgang en het resultaat van zijn vlucht te monitoren. Als directeur moet u evengoed de ontwikkelingen op school volgen. U vraagt zich regelmatig af: zijn we op de goede weg? Wat moet anders? Wat kan beter? Moet ik ingrijpen?

Dankzij de cockpit krijgt u inzicht in de kwaliteit van het onderwijs op uw school. Pas dan weet u wat u kunt verbeteren. Eerder is het niet mogelijk om uw verantwoordelijkheid af te leggen en het gesprek aan te gaan.

Ook moet u, net als een piloot, het verband tussen de klokjes begrijpen. Het draaien van een bocht betekent dat de piloot, als hij niets doet, hoogte verliest. Zo moet u begrijpen dat als het didactisch handelen van een leerkracht kwaliteit verliest, dat gevolgen heeft. Op de korte termijn voor de leeropbrengsten, op de lange termijn voor de oudertevredenheid.

Krijg grip op de kwaliteit van onderwijs

Tijdens deze studiedag leert u alles over het belang van de cockpit. Wilt u na afloop de cockpit van uw eigen school inrichten? Vraag dan een vervolgtraject aan.

De schoolleider stuurt naar zijn bestemming

Doelgroep:

Schoolleiders en leidinggevenden binnen de school

Duur:

Eén dag

Indeling:

De dag start met een presentatie, gevolgd door drie afzonderlijke workshops. In overleg passen we de inhoud en/of duur van de dag aan naar uw wensen.

Trainingslocaties:

Airport Eelde, Lelystad, Teuge, Seppe of Budel

Kosten:

€825,- excl. btw per persoon

Doelgroep: Schoolleiders en leidinggevenden binnen de school

Duur: Eén dag Indeling: De dag start met een presentatie, gevolgd door drie afzonderlijke workshops. In overleg passen we de inhoud en/of duur van de dag aan naar uw wensen.

Trainingslocaties: Airport Eelde, Lelystad, Teuge, Seppe of Budel

Kosten: €825,- excl. btw per persoon

Deze studiedag is ook exclusief voor uw organisatie mogelijk.

Aanmelden voor deze studiedag?

Neem contact op via: